متن شبهه یا سوال:

ماجرای مواجه شدن رهبری با دختری که سگی در آغوش داشت.

«سید مظاهر حسینی»، مدیرکل تشریفات دفتر مقام معظم رهبری در یادواره شهدای روستای «لرگان» و گرامی‌ داشت شهدای مدافع حرم غرب استان مازندران به بیان خاطره‌ای از کوهنوردی رهبر انقلاب پرداخت و گفت: در برنامه کوهنوردی، ایشان به دختری برخورد که سگی در بغل داشت. شاید اگر هر کدام از ما بودیم به او تذکر می‌دادیم که این سگ نجس است؛ یا ممکن است باعث بیماری شود. اما ایشان رو کرد و از آن دختر خانم پرسید: اسم سگت چیست؟ چقدر دوستش داری؟ سپس گفتند: خب احکام نگهداری از سگ را هم می‌دانی؟ چند نمونه را برایش گفتند و سپس منبعی را معرفی کردند تا به آن رجوع کند و بخواند. دختر جوان که از این نحوه برخورد اشک بر دیدگانش جاری شده بود، گفت: من چطور بگویم شما را دیده‌ام. رهبری چفیه خود را به او هدیه دادند.

این دختر ۲ روز بعد با دفتر تماس گرفت و گفت: به آقا بگویید بنده ارادتمندشان هستم.



پاسخ :

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، پیرو پیگیری از منابع موثق مشخص شد روایت نقل شده از آقای «سید مظاهر حسینی» در خبری با عنوان «روایتی از مواجهه رهبر انقلاب با دختری که سگ در بغل داشت» که در برخی نرم‌ افزارهای خبررسان‌ صورت گرفته و در کانال های تلگرامی و وب سایت‌ها خبری بازتاب گسترده‌ای داشته صحیح نبوده و تکذیب می‌شود.

درباره نکوهش نگه داری سگ در خانه روایات متعددی در منابع روایی ما آمده است؛

امیر مومنان علیه السلام فرموند: از نزدیک شدن به سگ بپرهیزید.
(تحف العقول ص115)

امام صادق علیه السلام فرموند: زشت و ناپسند است که در خانه مسلمان سگ باشد.
(الکافی ج6 ص552)

توجه به این نکته لازم است:
داشتن سگ آموزش دیده که از آن برای اهدافی مانند نگهبانی مزارع، کارخانه، گله و یا شکار استفاده می شود در صورتی که نظافت و طهارت و بهداشت درباره آنها مراعات شود و طبق روایات محیط نگه داری آن با وسائل زندگی آمیخته نباشد از نظر احکام اسلام اشکال ندارد.
(الکافی ج6 ص552)

امیر مومنان علیه اسلام فرموند: در سگ خیری نیست مگر در سگ شکاری و سگ همراه گله.
(همان مدرک)

بنابراین نتیجه می گیریم که البته برای نگهداری سگ احکامی وجود دارد ولی نه سگ خانگی (که از آن نهی شده است) بلکه سگ شکاری، سگ همراه گله، سگ نگهبان مزارع.

باید بیان کرد که متاسفانه نگهداری سگ های خانگی و به عبارت روشنتر ورود سگ به زنگی شهری کم کم پررنگتر می شود و جعل و نسبت دادن این گونه متون تنها برای تطهیر و عادی جلوه دادن این گونه اعمال ناپسند از که در اسلام از آن نهی شده است.