گلابی از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است. سنگ مجاری ادرار را دفع می کند. آرام بخش و تب بر است. مقوی بدن است. تشنگی را برطرف می کند. سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می کند. برای دفع سموم بدن بسیار موثر است. شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خونریزی و اسهال را بند می آورد. تخم گلابی ضد کرم معده و روده است. دم کرده برگ گلابی برای رفع اسهال مفید است.

Image result for ‫خواص میوه گلابی‬‎

 

برخی از خواص گلابی به شرح ذیل می‌باشد:

این میوه به خاطر داشتن مقادیر زیاد ویتامین C، داری خواص آنتی اکسیدانی است و از اکسیده شدن ترکیبات سلول‌های بدن توسط رادیکال‌های آزاد پیشگیری می‌کند.

گلابی به خاطر وجود فیبر در خود، از بروز یبوست پیشگیری کرده و نیز عملکرد روده را تنظیم می‌کند. فیبرها با سرطان سینه می‌جنگند.

با خوردن گلابی احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه در خانم‌ ها کاهش می‌یابد.

فشار خون را کاهش داده و از بروز سکته مغزی پیشگیری می‌کند.

به خاطر وجود پکتین در خود، ‌سطح کلسترول را کاهش می‌دهد. کلسترول بالا در میانسالی خطر آلزایمر را افزایش می‌دهد.

برای سلامت روده بزرگ،‌ مفید است.

آب این میوه،به خاطر وجود قند فراوان در خود، انرژی از دست رفته را خیلی سریع به بدن، بازمی‌گرداند.

نوشیدن یک لیوان آب گلابی، برای کاهش تب مفید است.

این میوه به خاطر وجود خواص آنتی‌ اکسیدانی در خود، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

نوشیدن یک لیوان آب گلابی برای کاهش درد در بسیاری از بیماری‌های التهابی مفید است.