🔵 پیاده روی اربعین موثرتر از هزاران کار فرهنگی
🔵 رسانه ها و اصحاب قلم باید احساس وظیفه برای راهپیمایی اربعین را برای مردم جا بیاندازند
🔵 اگر باحضور در اربعین می‌توانیم زمینه ظهور امام زمان(عج) را فراهم کنیم چرا از این کار مضایقه داشته باشیم؟


حجت_الاسلام_پناهیان در همایش مردمی «آیت‌‌الایمان» ویژه خادمین حماسه اربعین حسینی، در سالن همایش سازمان حج و زیارت:


🔹به اعتقاد بسیاری از علما، این حرکت میلیونی در اربعین هیچ چیزی جز این نیست که دست الهی باعث این تجمع میلیونی شده و کسی جز خداوند نمی‌تواند بگوید که من در آن نقش داشته‌ام.

🔹اهمیت زیارت امام حسین(ع) صرفاً تعبدی نیست. اقدام‌های فرهنگی همانند ساختن هزاران مسجد، هزاران کار خیر، و هزاران کمک به فقرا، به اندازه فعالیت در دستگاه امام حسین(ع) تاثیرگذاری جهانی ندارد. در واقع امام حسین(ع) با کمترین هزینه مادی و زمانی می‌تواند اثرات بسیار عمیق‌تر و ماندگارتر از کارهای خیر دیگر در روح انسان ایجاد کند.

🔹به طور یقین غیر از امام حسین(ع) عامل دیگری را نمی‌شناسیم که از طریق آن بتوان کارهای فرهنگی را در سطح کلان و به طور موثر انجام داد.

🔹به رغم تمامی تلاش های صورت گرفته در این زمینه، هنوز نتوانسته‌ ایم کاری را که در شأن و منزلت امام حسین(ع) باشد، انجام دهیم.

🔹براساس فرمایش امام صادق(ع) زیارت حضرت سیدالشهداء ثواب نجومی دارد که اگر کسی اینگونه روایات را باور نداشته باشد باید مبانی تفکر خود را بازسازی کند.

🔹مسلمانان باید نسبت به اربعین احساس وظیفه کنند و کسی که از سر وظیفه به این زیارت مشرف شود، بطور قطع نورانیت بیشتری خواهد داشت.

🔹رسانه‌ها و اصحاب قلم باید احساس وظیفه برای زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به‌ویژه در ایام اربعین را برای مردم جا بیاندازند تا همگان بدانند شرکت در راهپیمایی اربعین به عنوان یک وظیفه برای مردم مطرح است. هرچند که اولویت با مردان است. همانند حضور در مسجد و نماز جمعه که حضور مردان اولویت دارد و  وجوب نماز جمعه در عصر ظهور صرفاً شامل مردان است. ضمن اینکه در پیاده‌روی اربعین برای خانم‌ها سختی‌های بیشتری هست و گاهی رعایت مسائل شرعی در ازدحامها و شلوغیها مشکل است.

🔹در روایات معتبر نقل شده است که فقرا حداقل سالی یکبار و ثروتمندان حداقل سالی دو بار به زیارت کربلا بروند و میان دو سفر کربلا بیشتر از 3 سال فاصله نباشد. این در حالی است که حج تمتع تنها یک بار بر مسلمانان واجب شده است در حالی که درباره زیارت امام حسین(ع) مطالب فراتر از حج در روایات مطرح شده است.

🔹احساس تکلیف در مورد شرکت در همایش اربعین با احساس عاشقی و محبت حضرت سیدالشهدا مغایرت ندارد و این وظیفه از دو دلیل ولایی و عقلی قابل توجیه است.

🔹حتی اگر امام معصوم(ع) بر زیارت اربعین تاکید نکرده بود، باز هم با توجه به تجمع مومنان در کربلا در روز اربعین هر انسانی باید احساس وظیفه کند. به این دلیل که تقویت تجمع اهل ایمان یک وظیفه است که باید فراگیر شود.

🔹اگر باحضور در اربعین می‌توانیم زمینه ظهور امام زمان(عج) را فراهم کنیم چرا از این کار مضایقه داشته باشیم؟

🔹طبق روایت زیبایی از امام صادق(ع)، مهربانی با دیگر زائران، نماز خواندن، صلوات، زیاد ذکر گفتن، مواسات با برادران دینی، رعایت تقیه، خشوع و تواضع، کمک به زائران فقیر، دوری از تجمل و زینت، سه روز روزه قبل از سفر و پرهیز از زیاده‌روی در خوردن، از جمله آداب زیارت حرم مطهر حضرت سیدالشهداء(ع) محسوب می‌شود.

تاریخ سخنرانی: نوزدهم آبان 94