متن شبهه
"ظهور داعش خوبی هایی هم داشت "
سالها بود یک سوال بزرگ ذهنم را سخت درگیر کرده بود و آن هم آثار تمدن 2500 ساله ام بود!
واقعا اگر کوروش کبیری بود پس نشانه هایش کو؟ چرا فردوسی نامی ازش نبرده بود؟ چرا فقط یک تخت جمشید ویران و یک پاسارگاد مانده بود؟ درسته که یک چهارم موزه لوور متعلق به تمدن ایرانه ولی همچین تمدنی قاعدتا وسعتی عظیم تر از لوور داشته. پس کو؟! چرا هیچ دست نوشته ای جز کتاب یونان و روم نیست؟ فقط منشور کوروش کبیر؟! مگر می شود؟! و دیگر مسایل...."
پاسخ تحلیلی شبهه
1- اصولا سنت تاریخ نویسی در ایران باستان، در دوره میانی و قاجاریه خیلی باب نبوده است و اصولا ایرانیان سنت تاریخ شفاهی را بر تاریخ مکتوب بیشتر ترجیح می دادند و به غیر از چند تاریخ کوتاه نظیر طبری و یا بیهقی در طول تاریخ کتاب تاریخی خاصی به چشم نمی خورد و اصولا در زمان مشروطیت و آشنایی روشنفکران با کتابهای تاریخ، کتابهای متعددی در باب تاریخ ایران نگاشته می شود.
2- در متن شبهه، نگارنده داعش را نماینده اسلام معرفی کرده و از این فرض غلط سعی در گرفتن نتایج مورد نظر می کند و حال سوال اینجاست که آیا داعش با این همه جنایات علیه مسلمانان نماینده اسلام واقعی است؟
3- بر خلاف نظر نگارنده، نه تنها اسلام مانع پیشرفت علم نشد بلکه علم را از پستو و کاخهای ساسانی و روم بیرون آورد و در اختیار عموم مردم قرار داد،چرا که یک نمونه دانشمند، طبیب، موسیقی دان (بغیر از باربد) فیلسوف، منجم در تاریخ ایران باستان نیست!
4- ایران پس از ورود اسلام در قرن های متوالی پرچم دار علم و دانش و فلسفه در جهان شد. چیزی که قبل از آن نبود.
5- ظاهرا ذهن ناصواب نگارنده بر اساس فیلم های تاریخی شکل گرفته چرا که در 1400 سال پیش اصولا ملیت و ناسیونالیسم به شکل کنونی نبوده و پادشاهان معمولا فاتحین بودند!
6- اصول کشور گشایی مسلمانان در ابتدا به این شکل بوده که سه شرط برای ورود به شهرها داشتند:
- افراد از هر قوم و دین و آیین در امان باشند.
- امنیت شهر با مسلمان بود.
- گرایش به دین اسلام بصورت اختیاری بود و اگر شخصی تمایل به ورود به دین اسلام نداشت، باید جزیه (یک نوع مالیات سرانه) پرداخت می کرد.
http://anti-shayee.blogfa.com/post/30
حال این شروط را بگذارید کنار؛ نظام طبقاتی ظالمانه ساسانیان و محکوم بودن افراد در جایگاه خانوادگیشان،واینکه برای مردم آن زمان مهم نبود که فرضا شهری که قرار است فتح شود چه شهریست! مهم آسان شدن شرایط زندگی بود نه چیز دیگری.
7- کدام ذهن سلیمی می پذیرد که اعراب به دیوارکوبهای آن چنانی دست یافته باشند تا بتوانند دیوارهای شهر های ایرانیان را فتح کنند؟
لازم به ذکر است که سلسله ساسانی از درون منهدم شده بود وبرای نابودی فقط نیاز به یک شوک داشت!
منابع توصیه شده برای اطلاعات بیشتر:
پارس درعهد باستانی ، علی سامی ، کانون دانش ،تهران ، 1332.
عصر زرین فرهنگ ایران ، ریچاردفوری ترجمه مسعود / رجب نیا ،تهران ، سروش ، 1358.
ایران از آغاز تا اسلام ، رومن گریشمن ، محمد معین ، بنگاه ترجمه ونشر کتاب ، تهران ، 1344.
تاریخ ایران دکتر رضا شعبانی.
تاریخ ایران مدرن یرواند آبراهامیان ترجمه محمد ابراهیم فتاحی.