رهبر انقلاب در نامه به جوانان غربی: حوادث تلخی که تروریسم کور در فرانسه رقم زد، بار دیگر مرا به گفتگو با شما جوانان برانگیخت. برای من تأسفبار است که چنین رویدادهایی بستر سخن را بسازد، اما اگر مسائل دردناک زمینهای برای چارهاندیشی فراهم نکند، خسارت دوچندان خواهد شد.
٩٤/٩/٨
اگر مردم اروپا اکنون چند روزی در خانههای خود پناه می گیرند و از حضور در مجامع و مراکز پرجمعیت پرهیز می کنند، یک خانوادهی فلسطینی دهها سال است که حتی در خانهی خود از ماشین کشتار و تخریب رژیم صهیونیست در امان نیست. امروزه چه نوع خشونتی را می توان از نظر شدت قساوت با شهرکسازیهای رژیم صهیونیست مقایسه کرد؟
به نظر من نخستین مرحله در ایجاد امنیت و آرامش، اصلاح این اندیشهی خشونتزا است. تا زمانی که معیارهای دوگانه بر سیاست غرب مسلط باشد، و تا وقتی که تروریسم در نگاه حامیان قدرتمندش به انواع خوب و بد تقسیم شود، و تا روزی که منافع دولتها بر ارزشهای انسانی و اخلاقی ترجیح داده شود، نباید ریشههای خشونت را در جای دیگر جستجو کرد.
تحقیر فرهنگ های غنی و اهانت به محترمترین بخش های آنها در حالی صورت می گیرد که فرهنگ جایگزین، بههیچوجه از ظرفیت جانشینی برخوردار نیست. «پرخاشگری» و «بیبند و باری اخلاقی» که متأسفانه به مؤلفههای اصلی فرهنگ غربی تبدیل شده، مقبولیت و جایگاه آن را حتی در خاستگاهش تنزل داده. اینک سؤال این است که اگر ما یک فرهنگ ستیزهجو، مبتذل و معناگریز را نخواهیم، گنه کاریم؟
اشتباه بزرگ در مبارزه با تروریسم، واکنش های عجولانهای است که گسستهای موجود را افزایش دهد. هر حرکت هیجانی و شتابزده که جامعهی مسلمان ساکن اروپا و آمریکا را در انزوا یا هراس و اضطراب قرار دهد و آنان را از حقوق اصلیشان محروم سازد، فاصلهها را عمق، و کدورتها را وسعت خواهد داد.
من از شما جوانان می خواهم که بر مبنای یک شناخت درست و با ژرفبینی و استفاده از تجربههای ناگوار، بنیان های یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پیریزی کنید. در این صورت، بنایی که بر چنین شالودهای استوار کردهاید، سایهی اطمینان و اعتماد را بر سر معمارانش می گستراند.