در طب سنتی برخی حکما مصرف همزمان ترشی با ماهی و ماست را به دلیل طبع سرد و اسیدی مضر می‌دانند و برخی افراد نیز از مصرف همزمان این غذاها اجتناب می‌کنند، چرا که عقیده دارند به بیماری لک و پیس دچار می‌شوند.

ما بسیاری از متخصصان طب مدرن بر این باورند که مصرف همزمان ماهی با ترشی یا چاشنی‌ های اسیدی مثل آبلیمو و تمبر هندی در قالب غذاهای لذیذی چون قلیه ماهی در جنوب ایران که بسیار زیاد است، اشکال ندارد و تحقیقات نشان داده آمار بیماری لک و پیس در این مناطق بیش از سایر مناطق نیست. 

همچنین بسیاری از خانواده‌ها بدون آن‌ که خود بدانند انواعی از سس‌ های سفید که حاوی سرکه است را با ماست مخلوط و چاشنی سالاد می‌کنند.

به گفته متخصصان اگر چه مصرف غذاهای سرد با ترشی به آستانه تحمل افراد بستگی دارد و ممکن است هضم غذا را ثقیل و سبب رخوت و پری شود، اما فرد را به بیماری‌ های پوستی و برص مبتلا نمی‌کند و اگر کسی دریافت که بدن او با مصرف همزمان این غذاها ناسازگاری دارد باید از مصرف آن پرهیز کند و این موضوع همگانی نیست.

Image result for ‫ممنوعیت مصرف ترشی و ماست و ماهی‬‎

توصیه‌های ترش و شور

برخی افراد برای جلوگیری از فساد زودهنگام ترشی، سرکه آن را از قبل می‌جوشانند.
اما باید بدانید اسید سرکه درمجاورت حرارت ضعیف می‌شود و احتمال کپک‌ زدگی ترشی افزایش می‌یابد.
برای تهیه ترشی از سرکه سیب، خرما و انگور استفاده کنید.
سرکه چند میوه احتمال کپک‌زدگی را بالا می‌برد.
برای تغییر رنگ بهتر ترشی آن را درون ظرفی شیشه‌ ای بریزید و یک تا دو روز در معرض آفتاب قرار دهید.
البته این را بدانید تابش بیش از حد آفتاب موجب بدبو و بدطعم‌شدن ترشی می‌شود. ادویه‌ای که در بیشتر ترشی‌ها به کار می‌رود ترکیب ساییده‌ای از فلفل سیاه، گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز، زنجبیل، رازیانه، هل، میخک و دانه خردل است.
اگر قصد استفاده از دانه کامل ادویه را دارید آن را کمی در تابه حرارت دهید تا عطر و بوی آن ظاهر شود.
اگر سطح آب نمک شورهای باز و فله‌ای، کدر و شیری رنگ شده باشد مشکوک به کپک و باکتری بوده و احتمال فساد زود هنگام و انتقال میکروب‌ های بیماری زا زیاد است.
در اغلب شورهای صنعتی به خصوص خیارشور از سبزیجات معطری چون ترخون، شوید، مرزه، سیر و فلفل استفاده می‌شود. بد نیست بدانید سیر موجود در خیارشور طی فرآیند تخمیر اکثر میکروب‌ های خیار یا شکوفه آن را به خود جذب می‌کند و غیرقابل مصرف می‌شود.