شرکت نستله ایران نماینده فروش انحصاری نستله سوئیس (اس – آ) و ادارات فروش و توزیع محصولات نستله را نیز بر عهده دارد. نستله سوئیس مالک اعظم سهام نستله ایران بوده و مدیریت این شرکت را نیز برعهده داشته و همچنین تعیین کننده بازارهای هدف و میزان صادرات برای نستله ایران می باشد. تیم نستله ایران متشکل از 180 نفر پرسنل حرفهای آموزش دیده است. محصولات شرکت نستله درایران نسکافه، کافی میت، شیر خشک بچه، سرلاک و مگی میباشد. که دراین میان مگی به سفارش نستله ایران در شرکت نستله ترکیه تولید می شود.
طبق اعلام پایگاه اینترنتی نستله ایران، امور مشتریان نستله با 5000 نفر از خانم های ایرانی ارتباط نزدیک داشته و به آنها آموزش میدهد. همچنین این شرکت از 10 خودروی تبلیغاتی برای توزیع و تبلیغ محصولات خود استفاده میکند.
همچنین عرضه رایگان برخی محصولات در برخی محافل و مجالس فرهنگی مانند جشنواره فیلم فجر (سال 85) آگهیهای روزنامهها، بیلبوردها، دانشگاهها، اتوبوسها، متروی شهری و ... از جمله فعالیت های دیگر تبلیغاتی این شرکت به شمار میآید.
همچنین شرکت نستله در اسفند 1384، اقدام به برگزاری یک جشن و مسابقه بزرگ سراسری در ایران نموده است و برندگان این مسابقه را به تور کشور سوییس فرستاده است.
به ادعای پتیر برابک، «رئیس شرکت نستله که د مصاحبه ای با نشریه اشپیگل در هفتم مه 2001 میلادی عنوان کردهاند: «ما به عنوان بزرگترین تولید کننده مواد غذایی و انواع نوشیدنی در جهان، تقریباً بر زندگی تمام مصرفکنندگان در سراسر جهان تأثیر میگذاریم.»، تأثیر شرکت غذایی نستله بر زندگی مصرفکنندگان در جهان انکار ناپذیر است.
شاید پذیرش این واقعیت در وهله اوّل کمی مشکل بنماید ولی باید پذیرفت که این شرکت واقعاً بر زندگی بسیاری از مصرفکنندگان جهان تأثیر میگذارد. اما در مورد نوع تأثیرگذاری، باید ببینیم که سهامداران و صاحبان این شرکت به چه میزان به ارزشهای انسانی وفادارند.
آقای پیتر برابک (Peter Brabeck)، رئیس شرکت نستله، در سال 1998 میلادی، جایزه جوبیلی (Jubilee award) را از دست بنیامین نتانیاهو در جشن پنجاهمین سالگرد تأسیس این غده سرطانی دریافت کرد. نام وی در لیست منتشرشده توسط (Website Virtual Israel) در 14 اکتبر 1998 میلادی در بخش صنایع غذایی دیده میشود که صحت این لیست توسط کمیسیون حقوق بشر اسلامی (Islamic Human Rights Commision) به تأیید رسیده است. قابل توجه اینکه جایزه جوبیلی، جایزهای است که رژیم اشغالگر قدس به اشخاص یا سازمان هایی که به منظور توسعه اقتصادی این رژیم در خاک فلسطین اشغالی سرمایهگذاری میکنند، پرداخت میکند، که سهم نستله از این جایزه 24 درصد از 5/6 میلیون دلار کمکهای اسرائیل به شرکتهای حامی اقتصادی این رژیم در سال است."
این شرکت سرمایهگذاری در فلسطین اشغالی را در سال 1995 میلادی با خرید 10 درصد سهام شرکت تولید محصولات غذایی در اسرائیل (Osem) آغاز کرد. دو سال بعد سهام خود را با هزینه 140 میلیون دلار از 10درصد به50 درصد افزایش داد. در سال 2002 میلادی طی قراردادی، مشمول معافیت مالیاتی رژیم غاصب صهیونیستی شد. همچنین این شرکت در سال 2000 میلادی ملیونها دلار برای توسعه مراکز تحقیقات (R&D) خود در اسرائیل سرمایهگذاری کرد.
شرکت اصلی نستله اکنون در سرزمینهای اشغالی در شهرک سدیروت است. شهرکی که در شمال غزه ساخته شده است. نیمی از یهودیان این شهرک ظرف 10 سال اخیر به این منطقه مهاجرت کرده اند. نستله در شهرک سدیروت شرکتی به مساحت 700 مترمربع احداث کرده و قرار است مرکز تحقیقاتی با زیربنای هزار و 700 مترمربع در همانجا تأسیس نماید. به طور کلی این شرکت در مناطق اشغالی چهار هزار کارمند داشته و در مناطق مختلف اسرائیل 11 شعبه دارد که همگی در مناطق اشغال شده قرار دارد.
همچنین شرکت نستله در سال 2000 میلادی مبلغ 6/14 میلیون دلار به صندوق غرامت هولوکاست واریز کرده است. لازم به یادآوری است که این صندوق که مبتنی بر افسانهای دروغین است یکی از منابع تأمین مالی رژیم صهیونیستی برای ادامه حیات خود است.
به اعلام اتاق بازرگانی سوییس، یکی از مهم ترین شیوههای موفقیت که توسط نستله ارائه شده، این است که مصلحت هر شرکتی در دنیا در این است که به تجارت و بهره برداری در اسرائیل بپردازد. تلاشهای این شرکت و صادرات محصولات تولیدی آن در سرزمینهای اقتصادی در اوج زمان انتفاضه، رژیم جنایتکار صهیونیستی را از محاصره اقتصادی نجات داد. علاوه بر این این شرکت با انجام اقدامات خیریه برای شهرک نشینان اشغالگر یهودی، باعث ایجاد حس زندگی بهتر برای آنان گردیده است. لذا آنان را به ماندن در سرزمینهای اشغالی امیدوار کرده است.
حال به صحبتهای پیتر برابک باز میگردیم؛ این شرکت بر زندگی بسیاری تأثیرگذار است ولی چگونه میتواند ادعای تأثیرگذاری مثبت بر زندگی انسانها داشته باشد و حال آنکه به دلیل حمایتش از ظلم اسرائیل، مورد تحریم گروههای آزاده بسیاری در سراسر جهان واقع شده است.
البته این سوای شایعات و حقایقی است که سخن از تأثیرات منفی این شرکت از بعد فنی و تولیدات میگویند؛
"در سال 1977 بود که نستله به خاطر توزیع گمراه کننده شیر خشک به جای شیر مادر، در معرض تحریم جهانی قرار گرفت؛ دلیل آن واضح بود. شیر خشک موجب بیماری شیرخوار میشد چراکه مواد مختلف طبیعی را که در شیر مادر یافت میشود دارا نبود، ونیز بخاطر قیمت بالای آن، مادران ناگزیر آن را با آب بیش از اندازه مخلوط میکردند، که این امر سبب سوء تغذیه طفل شیرخوار میگردید. علاوه بر این، آبی که جهت مخلوط کردن آن استفاده میشود، در بسیاری از نقاط جهان آب غیر مناسب برای نوشیدن است. در ضمن اگر مادر دائماً به طفل خود شیر خشک بدهد، شیر او خشک خواهد شد؛ و این در حالی بود که نستله، مقدار زیادی از این شیر خشکها را با رویکردی تبلیغاتی در بیمارستان ها به طور رایگان توزیع کرده بود و در نتیجه بسیاری از کودکان از لذت مکیدن پستان مادر محروم و دچار سوء تغذیه شده بودند.
پس از چنین ماجرایی در سال 1984 میلادی گروه های خواهان تحریم نستله، این شرکت را مجبور کردند تا تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی از تبلیغات فریب آمیز (چون افزودن نوشته شیر مادر بر جعبه شیر خشک) برای تولید شیر خشک بپرهیزد. اما در 1988 میلادی دوباره وضع به حالت قبل بازگست.
وزارت بهداشت و درمان ایران نیز، بیش از حدود 20 سال پیش هیچگونه مجوزی برای واردات محصولات شیر خشک تولیدی نستله صادر نکرده است و محصول این شرکت به شکل غیر قانونی وارد کشور میشده است.
"همچنین به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری فرانسه گروه طرفدار محیط زیست "صلح سبز" از شرکت غذایی نستله خواسته است از حق ثبت یک نوع قهوه تراریخته و سایر مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی صرفنظر کند. بر طبق این گزارش، این گروه طرفدار محیط زیست در آستانه نشست عمومی سالانه شرکت نستله، با انتشار بیانیهای این درخواست را داشته است. در این بیانیه خطر چنین پروانههای ثبتی بر اقتصاد، بومشناسی (اکولوژی) و سلامت، غیر قابل قبول بیان شده است.
صلح سبز افزوده است: با این حال پروانه ثبت نشان میدهد نستله، همچنان به دلایل اقتصادی به دنبال مهندسی ژنتیک است و در تلاش است کنترل کامل تولید غذا را به دست گیرد."
بر اساس گزارشی که نشریهی فوربس در اردیبهشت 1383 به نقل از سازمان جهانی کار منتشر کرد، نستله برای تولید شکلات از کارگران خردسال استفاده می کند. در بررسی های بعدی مشخص شد بیش از 250 هزار کودک آفریقایی در مزارع این شرکت در غرب آفریقا کار می کنند.
همچنین برخی نشریات خبری را منتشر کردند که: "هزاران کودک چینی بر اثر مصرف شیر خشک «نستله» بیمار شدهاند. مقامات بهداشتی چین، اعلام کردهاند که بر اساس استانداردهای بهداشتی این کشور، میزان مجاز ید موجود در هر 100 گرم شیر خشک برای شیرخواران، 20 تا 150 میکروگرم است؛ در حالیکه در شیر خشکهای شرکت مذکور بیش از 150 میکروگرم ید موجود بوده است که مصرف آن منجر به ورم غدهی تیروئید خواهد شد. بر همین اساس، شرکت نستله، از دولت و مردم چین عذرخواهی کرده است!"
نستله کودکان را میکشد!